מיסוי דירה שלישית

ביום 06/08/2017 ביטל בג"ץ את חוק מיסוי ריבוי נכסים, אשר נקרא גם "החוק למיסוי הדירה השלישית".
נכון למועד זה, המשמעות הינה שהחוק אינו ייכנס לתוקף.

החוק היה מתוכנן להיכנס לתוקף ב-31 ביולי 2017, ועד למועד זה אמור היה כל מי שיש לו 3 דירות ומעלה להודיע לרשות המסים שהחוק חל עליו, ולשלם מחצית מתשלום המס השנתי, כלומר – עד 9,000 שקל.
משמעות החלטה זו בבג"ץ הינה בעלת השפעה רבה מחד על שוק שוכרי הדירות ומאידך על בעלי הדירות עצמם. שכן, בוצעו כבר הליכים רבים (בעיקר מצד בעלי הדירות) על מנת להתכונן לחוק זה.

חלקם העבירו לילדיהם את הדירות (העברה אשר פטורה ממס שבח), חלקם מכרו את הדירות, חלקם העלו את שכר הדירה לשוכרי הדירות (ובכך מגלגלים את המס על השוכרים), וחלקם אף העבירו השקעותיהם לחו"ל.

בבג"ץ נקבע שבהליך חקיקת החוק בוועדת הכספים "נפל פגם היורד לשורשו של ההליך".
לאור פגם זה בג"ץ קבע שניתן יהיה לשוב ולחוקק את החוק לאחר הקריאה הראשונה שבה התקבל בכנסת, כלומר – על מנת לחוקקו יש לקיים דיון נוסף בוועדת הכספים כדי לאשרו, ולהעלותו שוב להצבעה בקריאה שנייה ושלישית.

תוכן עניינים

צרו איתנו קשר

מלאו את הפרטים שלכם, ואנו ניצור אתכם קשר במהירות

מאמרים נוספים

כשאתם מחפשים רואה חשבון עם התמחות במיסוי אמריקאי אתם רוצים להתקשר עם פירמה שרואי החשבון שלה "ראו כבר הכל".
שיטת המיסוי האמריקאית היא שיטת מיסוי פרסונלית, על בסיס אזרחות וזאת בניגוד לשיטת המיסוי הישראלית שהיא, כידוע, פרסונלית על בסיס תושבות. במילים אחרות, המיסוי מוטל על כל אדם הנושא אזרחות אמריקאית, ללא תלות במקום מגוריו, וללא תלות במקום הפקת ההכנסות.
בעוד אזרח ישראלי, שאינו בעל אזרחות אמריקאית, מחויב לדווח לרשויות בארה"ב רק על הכנסותיו בארה"ב, אזרח אמריקאי מחויב בדיווח על הכנסתו הגלובלית, גם אם הוא איננו גר או חי בארה"ב, כלומר, גם אם איננו תושב ארה"ב.